Az eplényi sípálya december második hetében megnyílhat

Ha az időjárás engedi, birtokba vehetik a sízők az eplényi sípályát december második hetében. Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában.

November utolsó napjaiban kezdték meg a hóágyúzást, így kedvező időjárási feltételek mellett december második hetében meg lehet majd nyitni a sípályát. Elényben 44 hóágyú működik, amelyekkel óránként összesen 600 köbméter havat lehet gyártani, így néhány hideg nap elegendő a fő sípálya és a tanulópálya behavazásához. Az idei szezonban több újdonság is várja a sízőket, többek között a hely neve is megváltozott, Intersport Síaréna Eplény néven működik tovább.

 

eplényi síaréna

Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában

 

A korábbi vendéglátóhelyek mellett épült egy új étterem, amely száz főnek biztosít fedett ülőhelye, emellett új épületbe költözik és teljesen megújul a síkölcsönző, amelynek bővül a kínálata. A régi kölcsönző helyén kialakított sportboltban a síeléshez szükséges kiegészítőket lehet majd vásárolni. A korábbi években működő négyüléses, a három csákányos felvonó és az oktatólift az idei szezonban is várja a sízőket, működik majd a síiskola és közlekednek a síbuszok.

 

/T.D.