Állami támogatással valósított meg beruházást a Knapp Hungary Kft Nemesvámoson

Az MTD Hungária Zrt bezárását követően az osztrák tulajdonú Knapp Hungary Kft érkezik és fejlesztéseket valósít meg Nemesvámoson, melyhez közel 6 milliárd kormányzati támogatást kaptak.

Az MTD Hungária Zrt 25 év után döntött úgy, hogy befejezi működését és leállítja a gyártósorokat Nemesvámoson, mellyel 456 ember veszítette el munkáját. A bezárást követően a raktárlogisztikai eszközöket gyártó Knapp Hungary veszi át az üresen álló gyárcsarnokot és 500 új munkahelyet hoz létre, valamint további fejlesztéseket is végrehajt.
 
Szijjártó Péter a Knapp Hungary Kft nemesvámosi telephelyén
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy az MTD Hungária Zrt gyártóegységének bezárását követően 456 ember vált álláskeresővé és 90 ezer négyzetmézeres terület üresedett meg. Az osztrák tulajdonú Knapp Hungary Kft a világ 53 országában jelen van, a beruházásáért Magyarországnak húsz országgal kellett versenybe szállnia, de megnyerték a küzdelmet. A cég beruházását a kormány közel 6 milliárd forinttal támogatja. Hozzátette még, hogy a magyar gazdaság számára a logisztika és raktározás kiemelten fontos, ráadásul a cég magas technológiai színvonalú és magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremt.
 
Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselő elmondta, hogy tavaly rosszul érintette a települést, amikor értesült az MTD Hungária Zrt kivonulásáról, de a városvezetés mindent megtett azért, hogy a megüresedett gyáregységbe újabb céget csábítson. Nemesvámosra először a Bock Hungária érkezett, most pedig a Knapp Hungary Zrt hoz létre annyi munkahelyet a városban, amennyi az MTD kivonulásával megszűnt.
 
Franz Mathi, a Knapp Hungary működéséért felelős igazgatója arról beszélt, hogy vállalatcsoportjuk az egészségügyben, a divatban, a kiskereskedelemben, az élelmiszer-kereskedelemben és az ipar területén kínál logisztikai megoldásokat.
 
BG
Forrás Vehír, MTI
Fotók: MTI/ Vasvári Tamás