Ajkán is kiemelt cél a munkahelyteremtés

A Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ) a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című 100%-os Európai Uniós finanszírozású projekt részeként 2015.02.23-án délután a Veszprém megyei Ajkán rendezett tapasztalatcserével egybekötött szakmai napot helyi vállalkozások számára.

->Sajtóközlemény letöltése

 

 

\"VállalkozásokA VOSZ projektjének fő célkitűzése a vállalkozások támogatása, az ismeretek bővítése, az aktuális gazdasági változások kommunikálása. A TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 \"A munkáért!\" című pályázat egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadás van 5 témában jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat. Minden régióban a regionális tanácsadók a VOSZ irodákban hetente kétszer személyesen is tanácsot adnak. A vállalkozások ismereteinek bővítésére vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt szerveznek regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A 2 napos megyei rendezvények célja az aktuális gazdasági események kommunikálása. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása. Ezeket a rendezvényeket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ.

\"Pákai
Ajkán, a vállalkozások strukturált tapasztalatcseréjén a helyi VOSZ lehetőségeiről hallhattak előadást az érdeklődők a gazdaságélénkítés terén. Megtudhatták, mi várható a gazdaságban az elkövetkező időszakban, de az egyre terjedő atipikus foglalkozásokat és az aktuális finanszírozási lehetőségeket is megismerhették a jelen lévő vállalkozók. Pákai Péter, a helyi önkormányzat Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának elnöke elmondta: \"Az elmúlt 12 évben Ajka Város önkormányzata több mint 1000 munkahelyet hozott létre a városban, ahol jelenleg diplomások terén mutatkozik hiány. Ezért is szorgalmazzuk a duális képzés létrehozását és kiemelten támogatjuk a vállalatokat a mérnökök felvétele esetén\".