A Veszprém megyei értékeket vonultatták fel a Pajtafesztiválon

Élő Értékhét alcímmel rendezte meg a 100 lelkes Kiscsőszön az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület a Pajtafesztivált, amelyen a Nemzeti Művelődési Intézet is részt vett.

A település egésze, kicsik és nagyok részt vettek az egyhetes programsorozat lebonyolításában, amely 11. alkalommal került megrendezésre Veszprém megyében.   Jól kapcsolódott a Pajtafesztiválhoz a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája  a megyei értékeket vonultatta fel egy érték-asztalon, ahol válogatást nyújtott a Veszprém Megyei Értékek közé már felvett épített örökség, természeti kincsek, kézműves termékek, szellemi hagyaték, kulturális programok széles spektrumából.

 

\"\"

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém megyében is bemutatta a Magyar Értékek VándortérképétAz NMI bemutatta a Magyar Értékek Vándortérképét is, amelyen sok érdeklődő helyezte itt el ujjlenyomatát, köztük határon túli magyarlakta területekről érkező táncosok, zenészek is, akik meghatottan írták bele gondolataikat a Vándorkódexbe. A legnagyobb sikere a gyerekek körében annak az interaktív játéktérnek volt: Színezők, kirakók, óriás puzzle, óriás kirakó, totó készült a legismertebb magyar értékekből, hungarikumokból, és a különböző nehézségi fokozatú játékok kicsik és nagyok számára is kihívást jelentettek.

-csa-


Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet