7,5 milliárdból újulnak meg Veszprém megye útjai

Összesen 70 kilométernyi útszakasz újul meg 7,5 milliárd forintból Veszprém megyében, a munkálatok nyáron kezdődnek és várhatóan őszre be is fejeződnek.

A Területfejlesztési Operatív Program keretében 2 milliárd 870 millió forintból 24,6 kilométernyi útszakaszt újítanak meg, míg hazai forrásból 4 milliárd 640 millió forintból 45 kilométernyi útszakasz. Kovács Zoltán, Veszprém megyei fejlesztési biztos tájékoztatása szerint a fejlesztés többek között érinti  Szentkirályszabadja- Balatonalmádi közti utat, a bakonyszentkirályi út egy szakaszát, valamint a Nagygyimót-Dáka, Ajka -Pápa közti út noszlopi szakaszát.

 

70 kilométernyi útszakasz újul meg 7,5 milliárd forintból Veszprém megyében

70 kilométernyi útszakasz újul meg 7,5 milliárd forintból Veszprém megyében

 

Szólt arról is, hogy jelentős előrelépést, gyorsabb, biztonságosabb közlekedést eredményez majd a Balatonakarattya-Balatonfűzfői útszakasz tervezett összekötése az autópályával. Tavaly a Top-os keretből 35 kilométernyi útszakasz újult meg több mint 4 milliárd forintból. A tervezett útfejlesztések következtében javul a vidéken élő emberek életminősége, hiszen a települések közvetlen összeköttetésbe kerülnek a főutakkal, míg a tavalyi évben a belterületi utak fejlesztésére került a hangsúly.

 

/T.D.