Vállalkozóvá válási program a Batsányi gimnáziumban

Az "Egészséges Tapolca - egészséges gazdaság" program egy norvég finanszírozású, helyi termékek megjelenését szolgáló projekt része. A program keretében a Batsányi János Gimnázium tanulói számára lehetőség nyílik, hogy előállítsák a saját termékeiket.

A program célja, hogy a diákok már fiatalon belekóstolhassanak a vállalkozóvá válás mibenlétébe, ezzel elősegítsék a helyi termékek fogyasztását, ezzel pedig erősíteni kívánják a piacot. A vállalkozóvá válást segítő tréning megnyitóján Lévai József alpolgármester köszöntötte a diákokat, majd bejelentette, hogy a nyertes csapat az értékes díjak mellett további százezer forint jutalomban részesül.

 

"Egészséges Tapolca - egészséges gazdaság" program - fotó: tapolcaiujság.hu, veol.hu

A Keszthelyi házaspár tartott előadást a vállalkozói életről

 

Konok Edit, a pályázat megvalósításáért felelős szervezet képviseletében tájékoztatta a tanulókat a verseny feltételeiről és a megvalósíthatóság lehetőségeiről. További segítséget kaptak a diákok Keszthelyi Tibortól és feleségétől, akik sikeres vállalkozói tevékenységet folytatnak Kékkúton. Az előadásuk során részletesen beszámoltak a munkájukról, egy vállalkozás elindításáról és annak buktatóiról.

 

/T.D.