Tapolca is Befektetőbarát Település

A Nemzeti Befektetési Ügynökség Befektetőbarát Település Program zárórendezvényén 34 település vette át a képzés sikeres teljesítését elismerő oklevelet.

2015 a külgazdasági rekordok éve volt, Magyarország egyre vonzóbb befektetési helyszín a befektetőknek, és 2016 is jó esztendőnek mutatkozik az eddigi befektetési adatok alapján. Emellett növekszik a vidéki befektetési projektek aránya, a befektetők egyre gyakrabban fedezik fel a Budapesten kívüli lehetőségeket is. A térítésmentesen biztosított Befektetőbarát Település Program 2015 őszén megtartott képzésein a települések képviselői többek között elsajátíthatták az alapvető befektetés-ösztönzési ismereteket, képet kaptak a befektetői látogatások menetéről, megismerkedtek a leggyakoribb befektetői kérésekkel, elvárásokkal. 

\"\"

A HIPA 2015-ben rekordszámú, 67 projekt tárgyalását zárta sikerrel magyarországi külföldi befektetőkkel

 

Ezen túlmenően betekintést nyertek a településmarketing, a hatékony kommunikáció és hatásos prezentáció, a protokoll eszköztárába is. Az ügynökség hangsúlyt fektetett a gyakorlati tapasztalatok átadására, mely pontosabb képet tud festeni a befektetők igényeiről és a velük való tárgyalások hatékonyabb lebonyolításáról. A képzés lezárultával a résztvevő települések befektetői előadásból és stratégiából álló pályázati anyagon mutathatták meg a felkészültségüket.

 

 

/T.D.