Összességében sikeres évet zárt Tapolca

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a 2017-es évet értékelve elmondta: mozgalmas és eseményekben bővelkedő volt az év, és összességében sikeresnek nevezhető.

Tapolca kedvező földrajzi fekvéssel rendelkezik, és jó lehetőségek vannak a kulturális, a bor-, a lovas-, a kerékpáros turizmusban. A polgármester szerint a település a kisvárosiais arculatot megőrizve kíván alternatívát nyújtani a tömegturizmussal szemben, ennek jegyében hozza meg a város a fontos döntéseket. Dobó Zoltán példaként említette, hogy a strand működtetése a városüzemeltetési feladatok közé került, így apróbb fejlesztések után várhatták tavaly a fürdőzőket. Megalakult a városüzemeltetési munkacsoport, amely első körben a diszeli és a Dobó lakótelepi városrészek zöldfelületeinek rendben tartásáért felelt, de 2018-tól már a város teljes területén végzik a munkálatokat.

 

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a 2017-es évet sikeresként értékelte - forrás: veol.hu

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a 2017-es évet sikeresként értékelte

 

Szólt arról, hogy folytatódik a belvárosi homlokzatok felújítása, a polgármester szerint a felújításnak köszönhető, hogy nincsenek üres üzletek a belvárosban, ami az idegenforgalmi bevételek 30 százalékát eredményezték. A kulturális programok is a turizmus növekedését szolgálják, a nagyobb rendezvényeken többezres tömeg volt - emelte ki Dobó Zoltán. A pályázati források közül kiemelte, hogy 250 millió forintot nyert a város a közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére, 70 milliót a társadalmi együttműködés erősítését szolgáló programokra, és közel 270 milliót a gimnázium épületének korszerűsítésére. Szólt arról, hogy a város minden tagintézményi általános iskolájának tornaterme megújult a társadalmiadó-hozzájárulások jóvoltából. A tervek szerint szintén pályázati forrásból újulna meg a városi sporttelep épülete, a rendezvénycsarnok teteje és nyílászárói, valamint a laktanyai fejlesztésekről tárgyalnak. Bízunk benne, hogy elindulhat a tan-uszoda projektje is – mondta a polgármester.

 

/T.D.