Megújul a tapolcai Tavasbarlang

Megkezdődtek a tapolcai Tavasbarlang felújítási munkái. A rekonstrukciós folyamat várhatóan fél éven belül, vagyis 2012 márciusában fejeződik be.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága október elején értesítette a lakosságot arról, hogy a város egyik büszkeségének számító Tavasbarlangban megindult a beruházás. Ennek eredményeként megszűntetik a kőzetstabilitási problémák és kicserélik az elektromos világítási rendszert is. A közlemény szerint a kivitelezés során időnként a Tavasbarlang, ezzel együtt pedig a Malom-tó vízszintjét nagyjából 60 centiméterre kell csökkenteni. Az igazgatóság fontosban tartotta kiemelni, hogy a sekélyebb vízszint ellenére az élővilágban a legkisebb károsodás sem fog jelentkezni.
 
\"\"
Kőzetstabilitási és világítási karbantartást végeznek a barlagban

A közlemény alapján a Malom-tó környékére tervezett rendezvények idejére visszaállítják a víz megszokott szintjét. Ezt tették az október 7. és 9. között megrendezett Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál alkalmával, továbbá az Adventi jeles napok időszakára is megfelelő mennyiségű vizet fognak biztosítani a tóban. A munkákkal várhatóan jövő márciusban végeznek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei.

-W-