Európai Mobilitási hét Tapolcán

Európai Mobilitási hét indul Tapolcán 2015. szeptember 16-tól 22-ig. A kezdeményezés célja, hogy autók használata nélkül próbáljuk védeni környzetünket.

Európai Mobilitási hét indul Tapolcán 2015. szeptember 16-tól 22-ig. A kezdeményezés célja, hogy autók használata nélkül próbáljuk védeni környzetünket. Az Európai Mobilitási hét ideje alatt leadhatjuk forgalmi engedélyünket, majd ezt a programsorozat végén visszakapjuk. A forgalmi engedélyeket szeptember 16-án veszik át a tapolcai Városi Moziban, majd szeptember 22-én adják vissza azokat.

\"Európai

A rendezvényre a Fő téren kerül sor. Az eseményen azért is érdemes részt venni, mivel a forgalmi engedélyüket leadók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A hét progjamjai közé tartozik a FÖLDönfutók futóverseny általános- és középiskolásoknak, bringás reggeli, kerékpáros közlekedésbiztonsági foglalkozás óvodásoknak, túra a TVSE Természetjáró Szakosztállyal, ahol minden résztvevő túracsomagot kap, ingyenes kerékpáros állapotfelmérés , gokart verseny, ÖKO játékok óvodásoknak és iskolásoknak, jármű és technikai bemutató, kerékpáros és rolleres ügyességi pálya, Játékos Balaton interaktív játéktér, extrém hinta, trükkös kerékpárok, légvár, részeg szemüveg, ételpiramis és lesznek ingyenes Spinning bemutató edzések is. Az autómentes napon lesz Streetball bajnokság és járműbemutatót tart majd a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesülete.

 

Képforrás: emh.kormany.hu

S.A.