Veszprém

Veszprémben 75 milliárd értékben valósulnak meg fejlesztések

Veszprémben 75 milliárd értékben valósulnak meg fejlesztések

Modern városok program keretében 75 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések Veszprémben. Kósa Lajos szerint jó ütemben haladnak a beruházások.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy a veszprémi beruházások jól illeszkednek a 23 megyei jogú várost érintő, összességében 3500 milliárd forintos, 250-nél több elemet tartalmazó fejlesztési programba. A veszprémi beruházások a sport, a kultúra, a gazdaság és a közlekedés területét is érintik. 21 milliárd forintot fordítanak Veszprémben gazdaságfejlesztésre; létrejön egy 52 hektáros ipari park, és megvalósul egy szakember-utánpótlást szolgáló fejlesztési központ.

 

Veszprémben 75 milliárd értékben valósulnak meg fejlesztések

Már épül a többfunkciós kiszolgáló létesítmény a veszprémi állatkertben 

 

Megújul a Veszprémi Petőfi Színház 9,5 milliárd forintból, valamint a Csermák Antal Zeneiskola 200 millió forintból. Bővítik a Veszprém Arénát, új sportuszodát építenek, fejlesztik az atlétikai stadiont, és megépül egy új jégcsarnok. Csaknem 10 milliárd forintból valósul meg a 82-es és 8-as út összekötése, és mintegy 12 milliárd forintból épül meg az új völgyhíd. Az állatkertben egy 1800 négyzetméteres létesítmény épül, amelyben állatklinika, logisztikai központ és szociális központ is lesz. Megépül a Márkó, Bánd, Herend felé tartó és a bakonyi kerékpárút is.

 

MTI/T.D.