Veszprém

Veszprém az egyik legvirágosabb település

Veszprém az egyik legvirágosabb település

Az idei Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját több mint 300 település közül Veszprém és Lajoskomárom nyerte el, így ők képviselik Magyarországot jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

A díjátadót Veszprémben tartották, melyen összesen 108 díjat osztottak ki. Öt település kapott fődíjat, köztük Veszprém. Guller Zoltán, a versenyt lebonyolító Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hangsúlyozta: hét éve nem neveztek olyan sokan a versenyre, mint az idén. A települési lélekszám szerinti kategóriákban zajló versenyre mintegy 300 települési önkormányzat jelentkezik évente, közel hárommillió lakost mozgósítva.

 

Veszprém az egyik legvirágosabb település

Porga Gyula polgármester vette át a fődíjat

 

A Virágos Magyarország versenyen való részvétel élénkíti a helyi turizmust is, hiszen a megszépülő tájak és települések vonzóbbá és ismertebbé válnak a turisták számára. A magyar verseny kapcsolódik az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyéhez, amely több mint három évtizedes múltra tekint vissza. A díjazott magyar települések az európai versenyen eddig 10 arany-, 26 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10-et pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

MTI/T.D.