Veszprém

Uniós forrásból fejlesztett a Bakonyi Ipari Kerámia Kft.

Uniós forrásból fejlesztett a Bakonyi Ipari Kerámia Kft.

A veszprémi vállalat mintegy 381 millió forintos beruházást hajtott végre 171 millió forint uniós támogatással. A termelési kapacitás bővítéséhez 210 millió forint saját forrást használtak fel.

 

A Bakonyi Ipari Kerámia Kft. gazdasági vezetője, Kránicz Tibor közölte, hogy a régóta működő kemencét felváltó korszerű alagútkemencének köszönhetően 15 százalékkal nőtt az égetési kapacitás, javult az üzembiztonság, a gázköltség pedig közel 10 százalékkal csökkentt Továbbá egy köszörű és egy fúrógép beszerzésének köszönhetően 20 százalékkal több termék megmunkálására nyílik lehetőség.

 

Uniós forrásból fejlesztett a veszprémi Bakonyi Ipari Kerámia Kft.

A Bakonyi Ipari Kerámia Kft. bővítette termelési kapacitását

 

Elmondta, hogy a cég 700-800 tonna készterméket, több mint 50 millió darab alumínium-oxid kerámia alkatrészt gyárt évente. Ezek jelentős részét speciális piacon értékesítik, így a vásárlók közvetlenül ritkán találkoznak velük. A termékeket főleg ipari berendezésekbe valamint gáztűzhelyekbe, kazánokba, papírgyártó gépekbe, sebészeti eszközökbe szerelik. A 170 embert foglalkoztatató vállalat termékeit a világ 20 országában értékesítik, Európán kívül az Amerikai Egyesült Államokban és a Távol-Keleten is.

 

MTI/T.D.