Veszprém

Új helyszínen a VeszprémFest

Új helyszínen a VeszprémFest

Új helyszínen, a Séd patak völgyében, a História Kertben tartják idén július 12. és 15. között a VeszprémFestet, melyre harminc borász hozza el borait, főként a balatoni régióból, vendégként pedig a móri borrégió mutatkozik be.

Idén az érseki palota felújítási munkálatai miatt kellett új központi helyszínt találni a fesztiválnak. Július 12-én Richard Bona nyitja a koncertek sorát a Mandekan Cubano formációval, másnap az egykori M People együttes énekese, Heather Small lép fel, akinek ez lesz az első koncertje Magyarországon. Július 14-én Tom Jones várja a közönséget a Veszprém Arénában, a zárónapon pedig a tavaly elhunyt Prince leghosszabb ideig működő zenekara, a The New Power Generation ad koncertet a Celebrating Prince turné keretében.

 

Idén új helyszínen lesz a VeszprémFest, a fellép Richard Bona, Heather Small, Tom Jones és a The New Power Generation

Idén új helyszínen lesz a VeszprémFest, a fellép Richard Bona, Heather Small, Tom Jones és a The New Power Generation

 

Július 7. és 16. között harminc ingyenes jazzkoncerttel várjtk a közönséget a korábban a VeszprémFest kísérőrendezvényeként szervezett Rozé Rizling és Jazz Napokon, amely mára szinte egy önálló "mini-fesztivállá" nőtte ki magát. A veszprémi Óváros téren színpadra lépett Kökény Attila, Zséda, Malek Andrea és Tátra Tibor.

 

/T.D.