Veszprém

Turisztikai fejlesztés indul Veszprémben

Turisztikai fejlesztés indul Veszprémben

Guller Zoltán, Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója Veszprémben jelentette be, hogy országszerte indulnak turisztikai fejlesztések 40 milliárd forint értékben.

Guller Zoltán közölte: a négy kiemelt térségben 35 program nyert vissza nem térítendő támogatást. A 2020 harmadik negyedévére elkészülő fejlesztésektől azt várják, hogy egymillióval növelik a négy térség turisztikai forgalmát. Emellett cél volt, hogy az akadálymentes és családbarát módon megvalósuló beruházások csökkentsék a szezonalitást és növeljék a térségek versenyképességét.

 

Turisztikai fejlesztés indul Veszprémben

Panorámalift épül a vár keleti oldalán, melyhez kapcsolódóan fogadóközpont és parkoló is létesül


Porga Gyula, a város fideszes polgármestere elmondta, Veszprémben közel másfél milliárd forint értékben valósul meg fejlesztés. Ennek részeként épül egy panorámalift a vár keleti oldalán, melyhez kapcsolódóan fogadóközpont és parkoló is létesül. A volt piarista gimnázium épületében, ahová a lift érkezik, rendezvényhelyszínt, várostörténeti és sporttörténeti kiállítást alakítanak ki. Felújítanak egy, a várba vezető használaton kívüli lépcsőrendszert, illetve a vár épületeinek díszkivilágítását is kiépítik.