Veszprém

TOP-os forrásból orvosi rendelő épül

TOP-os forrásból orvosi rendelő épül

Veszprém városrészében, Kádártán épülhet új orvosi rendelő a Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretében. A támogatási pályázatot szeptemberben nyújtják be.

Brányi Mária, városstratégiai alpolgármester tájékoztatása szerint mintegy 33 millió forintos támogatással számol az önkormmányzat. Az új orvosi rendelő helyszíne a régi művelődési központ lesz, a tervek szerint igyekeznek teljesen kiszolgálni a felnőtt- és gyermekellátást. Többek között új öltözőt, várót alakítanak ki, valamint az akadálymentesítést is megvalósítják.

 

TOP-os forrásból orvosi rendelő épül Veszprém városrészében

Veszprém városrészében, Kádártán épülhet új orvosi rendelő, amellyel teljesen ki akarják szolgálni a felnőtt- és gyermekellátást

 

Babakocsitároló és gyerekfoglalkoztató is lesz, valamint hangszigetelik az épületet. Az energetikai megújítás keretében szigetelnek, melynek köszönhetően csökkennek az intézmény költségei. A pályázat feltételeként augusztus 1-jétől megszűnt Kádártán az orvosi ellátás, a rendelés helyszíne megváltozott, ugyanakkor a városrészben eddig se működött önálló háziorvosi praxis.

 

/T.D.