Veszprém

Porga Gyula lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Veszprémben

Porga Gyula lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Veszprémben

Porga Gyulát, a város kilenc éve hivatalban lévő Fidesz-KDNP-s vezetőjét indítja polgármesterjelöltként a Fidesz az őszi önkormányzati választásokon - jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Ovádi Péter közölte: a nagyobbik kormánypárt veszprémi csoportja egyhangúlag támogatta Porga Gyula jelölését négyéves alpolgármesteri, majd kilencéves polgármesteri munkája alapján. Az elmúlt évtizedben Veszprém újra felkerült Európa térképére és rengeteg - nemcsak a város, hanem a térség számára jelentős - fejlesztés indult el a polgármester közreműködésével - mondta. Hozzátette: mindez azt bizonyítja, hogy Porga Gyulát térségi gondolkodás jellemzi. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, a térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője a választás jelentőségéről szólva arról beszélt: Veszprém 2023-ban egyedüli városként lesz Európa kulturális fővárosa, a programot megelőző évek pedig a felkészülésről szólnak majd. Ez az időszak a biztos szerint olyan vezetőséget követel meg, amely a közösségre nyitottan, hozzáértően, rugalmasan, ugyanakkor tapasztaltan és nagy tudással vezeti majd Veszprémet. Ebből a szempontból optimális jelöltnek nevezte Porga Gyulát az újabb polgármesteri címre. 

 

Porga Gyula lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Veszprémben

 

Porga Gyula az elmúlt évek eredményeit egy csapatmunka sikerének nevezte, amelyben számíthatott Navracsics Tibor és Ovádi Péter együttműködésére is. A kulturális fővárosi programot a város előtt álló nagy lehetőségnek nevezte, és a legfontosabb üzenetként úgy fogalmazott: a városépítés mellett ugyanilyen fontos a közösségépítés. Megítélése szerint az elmúlt évtizedben Veszprém mindkét területen sikeres tudott lenni. Azt mondta: a városi közösség szempontjából az a legfontosabb, hogy miként tud Veszprém élni a lehetőséggel, és 2024-től - miután vége a programnak - élhetőbb, boldogabb, folyamatosan gyarapodó közösség lesz-e a város. Hozzátette: érez magában annyi erőt, hogy a következő öt évben is szolgálja Veszprémet, és szeretné úgy végezni a munkáját, hogy azok is sikeresnek ítéljék meg polgármesteri időszakát, akik nem az ő személye mellett döntöttek.