Veszprém

Napelemeket is gyárt már a veszprémi telephelyén a Corecomm SI Kft.

Napelemeket is gyárt már a veszprémi telephelyén a Corecomm SI Kft.

A Corecomm SI Kft. új, 1200 négyzetéteres telephelyén közel félmilliárd forintból új épület létesült és új olasz gyártmányú gyártósoron állítják elő a 270 watt teljesítményű napelemeket.

A napelem-gyártás új profil a cégnél, kiegészítve a 2015. óta működő veszprémi telephely korábbi két üzletágát, ahol különböző védelmi megoldásokat és kapcsoló berendezéseket, illetve szünetmentes áramellátást lehetővé tevő berendezéseket gyártanak. Évente 8 ezer háztartás számára elegendő napelemet gyártanak, jelenleg 8 munkavállalót alkalmaznak.

 

A Corecomm SI Kft. új, 1200 négyzetéteres telephelyén 270 watt teljesítményű napelemeket állít elő

A Corecomm SI Kft. új, 1200 négyzetéteres telephelyén 270 watt teljesítményű napelemeket állít elő

 

Horváth Balázs ügyvezető elmondta, kezdetben elsősorban olasz alapanyagokkal dolgoznak, a közeljövőben a magyar alapanyagokon kívül távol-keleti országokból és az unióból vásárolnak majd. Május végén kezd a cég teljes kapacitással termelni, és ha sikerül elnyerni egy folyamatban lévő uniós pályázatot, akkor a gyártókapacitás a jelenlegi 20 megawattról közel 45 megawattra nőhet majd. A vállalat 1999-ben az Amerikai Egyesült államokban jött létre, az első magyarországi telephelyet 2001-ben Veszprémben hozták létre.

 

/T.D.