Veszprém

Marian Cozmára emlékeztek Veszprémben

Marian Cozmára emlékeztek Veszprémben

Február 8-a Veszprém gyásznapjává vált - fogalmazott Porga Gyula, a város polgármestere a Marian Cozma román kézilabdázó meggyilkolásának tízéves évfordulóján rendezett megemlékezésen.

A polgármester a Veszprém Aréna melletti téren összegyűlt szurkolók előtt az mondta: a tíz éve történt események soha be nem gyógyuló sebet ejtettek a veszprémiek és Magyarország lelkén is. Kiemelte, Marian Cozma rövid élete ellenére rendkívüli eredményeket ért el, és bár nem Veszprémben született, itt vált példaképpé. Mocsai Lajos, a veszprémi kézilabdacsapat és Marian Cozma egykori vezetőedzője beszédében a gyilkosság utáni napokat idézte fel. Kiemelte, a román beálló olyan ember volt, akit az egész csapat rendkívül támogatott és szeretett.

 

Marian Cozmára emlékeztek Veszprémben

Veszprémben és Bukarestben is posztumusz tiszteletbeli polgárrá választották Marian Cozmát

 

A szurkolók nevében Gyurákovics István elevenítette fel Marian Cozma alakját, majd a megemlékezők koszorúkat, virágokat és mécseseket helyeztek el a sportoló szobránál. Marian Cozmát 2009. február 8-án egy veszprémi szórakozóhely előtt gyilkolták meg, a támadásban több csapattársa is súlyosan megsérült. Halála után a veszprémi klub és a Román Kézilabda Szövetség is visszavonultatta 8-as, illetve 82-es mezszámát, valamint Veszprémben és Bukarestben is posztumusz tiszteletbeli polgárrá választották.