Veszprém

Elkészült Veszprém pályázata

Elkészült Veszprém pályázata

A 21. századi város és térség alapjait hivatott letenni Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázata, melyben egy színes, élhető, kreatív település körvonalazódik.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy egy hároméves munkafolyamat fontos állomásához érkeztek, hiszen elkészült Veszprém pályázata, amelyet leadtak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságán. A 100 oldalas kiadvány majd a december 14-i eredményhirdetést követően lesz hozzáférhető, egy rövid verziója azonban már elérhetőaz interneten. 

 

Elkészült Veszprém EKF pályázata

Benyújtotta pályázati anyagát három város polgármestere

 

Laposa Zsófia borász, Veszprém Európa Kulturális Fővárosa pályázatának nagykövete úgy vfogalmazott, hogy a pályázat fontos eleme a régióban való gondolkodás. Szavai szerint Veszprémnek és a Balaton régiónak "szüksége van egymásra", összefogásuk erősíti az egyént és a közösséget egyaránt. Zoób Kati divattervező, a pályázat nagykövete közölte: egy alkotóházat szeretne létrehozni a régióban, ahol a több évtizede gyarapodó textilgyűjteményét kívánja elhelyezni, ahol az érdeklődők a divat "mesterségbeli"oldalával ismerkedhetnek majd meg.