Veszprém

Csapadékvíz elvezetés Veszprémben

Csapadékvíz elvezetés Veszprémben

A veszprémi önkormányzat beruházásában megkezdődtek a csapadékvíz-elvezetési munkálatok, a csatorna és az ivóvízhálózat rekonstrukciója a Viola utcában és környékén zajlik. Továbbá két új belvárosi csomópont is épül.

A tervek szerint a munkálatok tavasz végéig tartanak, ám a kivitelez cég szórólapon tájékoztatja a lakókat a munka előrehaladásáról. A fejlesztés során 150 méteren épül ki csapadékvízgyűjtő csatorna, lecserélik az ivóvízvezetékrendszer, illetve felújíták a szennyvízcsatornát mintegy 290 millió forint uniós forrásból.

 

Csapadékvíz elvezetés Veszprémben - forrás: veszprem.hu

A veszprémi önkormányzat beruházásában megkezdődtek a csapadékvíz-elvezetési munkálatok, illetve  két új belvárosi csomópont is épül

 

A veszprémi közgyűlésen bejelentették, hogy az új belvárosi csomópontok is épülnek a városban, melynek keretébe turbókörforgalom, útfelújítás, középsziget, térkövezés és faültetés is lesz. A beruházás keretében két körforgalmi csomópont épül: az egyik a Budapest út – Brusznyai Árpád utca – Mártírok út között, a másik a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca – Mártírok útja – Kórház utca találkozásánál.

 

/T.D.