Veszprém

Auer Fesztivál Veszprémben

Auer Fesztivál Veszprémben

Augusztus 2. és 6. között rendezik meg Veszprémben a harmadik Auer Fesztivált, melyen Vadim Repin, Suyoen Kim és Ray Chen hegedűjátékát is hallhatja a közönség. A fesztiválon a fiatal generációnak is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak.

A fesztivál nyitányaként a tavaly alakult - Fülei Balázs zongora-, Varga István cselló- és Kováts Péter hegedűművész alkotta - Auer Trió ad koncertet a veszprémi megyeházán Schubert és Csajkovszkij-művekből. A második napon a Szent Mihály-bazilikában Suyoen Kim német hegedűművész ad Bach szólóestet, a harmadik napon pedig a Hangvillában Ray Chen lép fel.

 

Augusztus 2. és 6. között rendezik meg Veszprémben a harmadik Auer Fesztivált

Idén harmadik alkalommal tartják meg a hegedűfesztivált Veszprémben

 

A negyedik napon a Hangvillában először áll egy színpadra Frankl Péter Angliában élő zongoraművész a Mendelssohn Kamarazenekarral, a megyeházán pedig a belga Tcha Limberger a Canarro Együttessel ad koncertet. A zárónapon a előbb Ránki Dezső zongoraművész és a Keller Kvartett lép fel, majd Vadim Repint, az Auer Lipót által megteremtett orosz hegedűiskola egyik legjelentősebb képviselőjét hallhatja a közönség.

 

/T.D.