Veszprém

A veszprémi uszodakoncepció a legkorszerűbb beruházás

A veszprémi uszodakoncepció a legkorszerűbb beruházás

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kijelentette, hogy a tervek alapján a legkorszerűbb uszodakoncepció valósulhat meg Veszprémben.

A Veszprémi Aréna mellé tervezett beruházás tervezésekor minden olyan szempontot figyelembe vettek, amely az úszosport és a vízilabda szempontjából fontos. Az uszodakoncepció a kormány előtt van, várhatóan 2018 elején kezdődhet meg a beruházás a Modern Városok program keretében. Bienerth Gusztáv szerint "szándék, forrás, akarat van" a beruházásra, és Veszprémben van szakmai bázis, amire építeni lehet. 

 

A legkorszerűbb uszodakoncepció valósulhat meg Veszprémben

A fejlesztéstől azt várják, hogy Veszprémben olyan úszóbázis jöjjön létre, ahol a különböző korosztályokkal tudnak foglalkozni és bővített szakmai profillal jelenhetnek meg

 

Az új uszodakomplexumban egy 50 méteres, tízpályás nagymedence, valamint egy 33x25 méteres és egy tanmedence kap helyet a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával, ezerszemélyes lelátóval. Emellett szeretnék a jelenlegi létesítményeknek, a Március 15. úti uszodának és a Báthory iskola tanmedencéjének a felújítását is. A fejlesztéstől azt várják, hogy Veszprémben olyan úszóbázis jöjjön létre, ahol a különböző korosztályokkal tudnak foglalkozni és a Veszprémi Úszó Klub bővített szakmai profillal jelenhetne meg.

 

/T.D.