Veszprém

15 éves jubileumát ünnepli a VeszprémFest

15 éves jubileumát ünnepli a VeszprémFest

A vidéki Magyarország elsőszámú operaestjével ünnepli 15 éves jubileumát a VeszprémFest, amely július 11. és  14. között várja a zenekedvelőket.

Az opera műfaja öt év után tér vissza a fesztivál nagyszínpadára José Cura, Ramón Vargas, Miklósa Erika és Rost Andrea személyében. A négy énekes 2004 és 2012 között már fellépett Veszprémben, de még sosem énekeltek egy színpadon, ezúttal július 13-án a História Kertben adnak közös koncertet. Július 12-én két fiataloknak szóló koncert is lesz a nagyszínpadon: előbb a fiatal skót énekes-dalszerző, Amy Macdonald lép a közönség elé, majd a panamai származású, Aloe Blacc ad műsort, aki az Avicii-vel közös slágerével, a Wake Me Up-pal lett ismert. 

 

Operaesttel ünnepli 15 éves jubileumát a VeszprémFest

Operaesttel ünnepli 15 éves jubileumát a VeszprémFest

 

A zárónap július 14-én az angol-szász soul koronázatlan királynője, Joss Stone koncertezik, aki már 14 millió lemezt adott el világszerte és munkáságát két-két Grammyvel és Brit Awardsszal díjazták. A VeszprémFestet idén nyolcadik alkalommal kísérik Rozé Rizling és Jazz Napok, július 6-tól 15-ig harminc koncerttel várják az érdeklődőket a kisszínpadnál.

 

MTI/T.D.